X IMMUNO KID

1.875,00 RSD
+ -
Cena: 1.875,00 RSD
Kupi
Proizvod je dodat u Vašu korpu
Molim Vas izaberite:

ZA JAČI IMUNITET KOD DECE

 

X-IMMUNO KID je dodatak ishrani

koji sadrži beta-glukane iz kvasca,

algu spirulinu, vitamine i minerale,

namenjen deci uzrasta od 3 godine i starijim.

 

X IMMUNO KID

 

 • Jedinstvena kombinacija važnih mikronutrijenata

 • Doprinosi normalizaciji i jačanju imunog sistema kod dece

 • Doprinosi pravilnom rastu i razvoju

 • Skraćuje vreme trajanja virusnih i bakterijiskih infekcija

 • Ublažava simptome prehlade i gripa

 • Sadrži jod kao važan element

 • Prijatnog ukusa čokolade i jagode

 

O PROIZVODU

 

Dodatak ishrani / Oralni rastvor sa aromom čokolada-jagoda / Neto količina: 150 ml

 

 

X-IMMUNO KID je dodatak ishrani koji sadrži beta-glukane iz kvasca, algu spirulinu, vitamine i minerale, namenjen deci uzrasta od 3 godine i starijim.

X IMMUNO KID Vitamin za Imunitet Saplement za jačanje imuniteta kod dece

 

PRIMENA

 

 • Normalizacija i jačanje imuniteta (pogotovo u zimskim mesecima i pre polaska u kolektive- škola, vrtić)
 • Ublažavanje simptoma prehlade i gripa
 • Skraćuje trajanje virusnih i bakterijiskih infekcija
 • Doprinosi pravilnom rastu i razvoju dece

 

DOZIRANJE

 

Deca od 3 do 6 godina  5 ml  1 kafena kašičica dnevno
Deca od 7 do 12 godina  10 ml  2 kafene kašičice dnevno

 

Dobro protresti pre upotrebe. Kafena kašičica ima zapreminu od približno 5 mL.

 

AKTIVNI SASTOJCI

 

Aktivni sastojci

5 mL

10 mL

%NRV*

5 mL

%NRV*

10 mL

Spirulina (Spirulina platensis)

60 mg

120 mg

-

-

Beta glukani (iz Saccharomyces cervisiae)

15 mg

30 mg

-

-

Vitamin C

40 mg

80 mg

50

100

Vitamin D

5 µg

10 µg

100

200

Selen

27,5 µg

55 µg

50

100

Cink

2,5 mg

5 mg

25

50

Jod

100 µg

200 µg

67

134

 

* Nutritivne referentne vrednosti

 

JOD

 

Njegov tihi deficit je jedan od najčešće rasprostranjenih poremećaja u svetu, pogotovo jer ga putem ishrane ne unosimo dovoljno u organizam.  Iako je otkriven davno i korišćen za lečenje raznih bolesti, vremenom je izgubio na popularnosti. Vraćamo jod nazad u fokus. Izrazito je važan za pravilan rad štitne žlezde i ima brojne funkcije kao antioksidans, suzbija autoimune procese i učestvuje u detoksikaciji.

 

SELEN

 

Još jedan element koji ima širok spektar efekata, od antioksidativnih do antiinflamatornih svojstava. Nizak nivo selena povezan je sa povećanim rizikom od smrtnosti, lošom imunološkom funkcijom i padom kognitivnog stanja, dok je veća koncentracija selena ili dodatak selena pokazao antivirusne efekte. Vrloje bitno da u proizvodima za jačanje imuniteta koji sadrže selen imate i jod jer selen dovodi do povećane potrošnje joda.

 

VITAMIN D

 

Liposolubilni vitamin koji doprinosi zdravlju kostiju i zuba i ima ulogu u jačanju imuniteta. Nedavna istraživanja sugerišu da vitamin D igra važnu ulogu modulatora urođenog imunološkog odgovora na respiratorne virusne infekcije, poput gripa A i B, parainfluence 1 i 2 i respiratornog sincicijalnog virusa (RSV). Njegov nedostatak je vrlo evidentan tokom zimskih meseci jer na našem području nema dovoljno ultravioletnih zrakova kako bi se stvorio vitamin D u koži.

 

CINK

 

Esencijalni mikroelement koji ulazi u sastav preko 70 različitih enzimskih sistema (300 enzima ga koriste kao pomažući faktor) u organizmu i doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema. Nedostatak cinka povezan je sa povećanom osetljivošću na zarazne bolesti, uključujući virusne infekcije. Apsorpcija je često limitirajuć faktor kad je ovaj mikroelement u pitanju, budući da se iz većine komercijalno dostupnih proizvoda ona kreće od 30-40%. X-Imuno kid sadrži cink citrat koji ima veliku resorpciju i bioraspoloživost. Takođe citrati sprečavaju stvaranje kamena u bubregu i povećavaju stvaranje energije u mitohondrijama. Studija Acevedo-Murillo i sar. među 103 dece (1 mesec – 5 godina) sa upalom pluća pokazalo je statistički značajno kliničko poboljšanje (trajanje bolesti, brzina disanja i zasićenje kiseonikom) u grupi sa dodatkom cinka u poređenju sa placebom. Studiju možete pronaći na sledećem linku.

 

SPIRULINA

 

(Spirulina platensis) je plavozelena alga koja prirodno nastanjuje tropska i subtropska jezera. Ona pokazuje sposobnost modulacije imunološke funkcije i koristi se za lečenje nekoliko bolesti. Bogata je proteinima (70%), vitaminima i mineralima (K, Na, P, Fe, Mg i Ca). Spirulina aktivira limfocite što je bitno za odbranu od virusa i gljivica. Karakteriše je: imunoprotektivno, antivirusno, antioksidativno, hipoholesterolemijsko i glikoregulatorno dejstvo.

 

U studiji „Effect of Spirulina (Candies) Supplementation on Pre-School Children“ deca koja su koristila spirulinu pokazuju napredak u rastu. Imunitet dece se poboljšao, pri čemu nije zapažen nijedan slučaj prehlade i kašlja ni tokom jeseni, ni tokom zime. Studiju možete pronaći na sledećem linku.

 

BETA GLUKANI 

 

(iz Saccharomyces cervisiae) su polisaharidi (složeni šećeri) sa beta 1,3 i 1,6 glikozidnim vezama izolovani iz kvasca. Upravo ova struktura pokazuje imunomodulatornu aktivnost. Dokazano je da beta-glukani dobijeni iz kvasaca i gljiva, imaju veći biološki uticaj na naš imunitet nego oni dobijeni iz ovsa ili ječma. Stimulacijom imunog sistema beta-glukani doprinose odbrani organizma od različitih bakterijskih, virusnih, gljivičnih i parazitskih infekcija. Oni su veliki molekuli, polisaharidi, koji se ne apsorbuju u organizmu. Kako nešto što se ne apsorbuje može imati bilo kakav efekat? Zato što on aktivira ćelije imunog sistema (leukociti) koje su glavne ćelije za odbranu od infekcija.

 

Studija „Placebo-driven clinical trials of yeast-derived β-(1,3) glucan in children with chronic respiratory problems” pokazala je porast CRP-a i lizozima, a pad albumina u grupama koje su koristile beta glukan. Albumin je indikator inflamacije, jer nivo albumina odgovara stepenu inflamacije mukoze. CRP kao i lizozim čine faktore odbrane pljuvačke, posebno kod imunodeficijentnih pacijenata i dece sklone respiratornim infekcijama. Lizozim ima antimikrobna svojstva, sa sposobnošću da inhibira rast i metabolizam bakterija. Studiju možete pronaći na sledećem linku.

 

VITAMIN C

Pored svoje uloge u jačanju imuniteta,vitamin C je snažan antioksidans, ostvaruje protektivni efekat na disajne puteve. Pomaže metabolizam proteina i poboljšava apsorpciju kalcijuma, gvožđa i cinka.

 

SASTOJCI

 

Voda, sirup agave, alga spiruline (Spirulina platensis), L-askorbinska kiselina, regulator kiselosti: limunska kiselina, aroma (čokolada-jagoda), beta-glukani iz kvasca (Saccharomyces cervisiae), stabilizator: arapska guma, cink-citrat, selenometionin, konzervansi: kalijum-sorbat, natrijum-benzoat, holekalciferol, zaslađivač: sukraloza, kalijum-jodid.

 

VAŽNE NAPOMENE I UPOZORENJA

 

Držati van domašaja dece.

Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu!

Dodatak ishrani nije zamena za uravnoteženu, raznovrsnu ishranu i vođenje zdravog načina života.

 

NAČIN ČUVANJA

 

Čuvati na sobnoj temperaturi i suvom mestu, zaštićeno od toplote i vlage.

 

 Proizvođač:

Za AORA HEALTH S.L. Parque Cientifico, C/ Faraday 7, 28049 Madrid, Španija proizvodi: Rioja Nature Pharma

Monte Perdiguero 90, 26500, Calahorra (La Rioja), Španija

 

Uvoznik i distributer:

WEXON PHARMACEUTICAL d.o.o.

Dr Dragoslava Popovića 16/32, 11000 Beograd, Srbija

 

Proizvedeno u Španiji

Uvezeno iz Španije

 

Broj serije: označen na pakovanju

Najbolje upotrebiti do: označeno na pakovanju

Broj upisa u bazu podataka Ministarstva Zdravlja Republike Srbije: 16662/2020 od 15.06.2020.godine

Za deklaraciju proizvoda kliknite ovde.

 

 
Isporuka
Isporuka

Isporuka se vrši na teritoriji cele Srbije, od vrata do vrata za sve porudžbine.. Isporuka je besplatna ukoliko je vrednost poručene robe veća od 2.500 dinara. Ukoliko je vrednost porudžbine manja od 2.500 dinara, cena dostave je 300 dinara.

Slični proizvodi
X BIOTIC KID

PROBIOTIK ZA BORBU PROTIV DIJAREJE X BIOTIC KID predstavlja jedinstvenu kombinaciju probiotskih kultura Lactobacillus rhamnosus, LGG® I Saccharomyces Boulardii X BIOTIC KID Jedinstvena

Cena: 900,00 RSD
X MOVE KOLAGEN

KOLAGEN X MOVE - PREPARAT ZA JAČANJE KOSTIJU Kolagen X-MOVE je dodatak ishrani koji predstavlja jedinstvenu formulaciju kolagena OmniCol™ 120 i vitamina C sa terapijskim efektom u samo jedno

Cena: 4.250,00 RSD
Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code